top of page
200907_Bobbi-Ray_LR-7.jpg
200907_Bobbi-Ray_LR-14.jpg
200907_Bobbi-Ray_LR-45.jpg
200907_Bobbi-Ray_LR-26.jpg

BOBBI RAY & PRELOVED FASHION

 

Bobbi Ray wil groeien tot een plek die op een circulaire manier kleding aanbiedt en verwerkt. We verbinden ons daarom ertoe om naast onze eigen kledij die we terugkopen ook tweedehands kledij aan te nemen om voor onze buurtbewoners een plek aan te bieden waar ze betaalbare kinderkledij vinden. Verkopers vinden zo een manier om hun kinderkledij een tweede leven te geven en er iets aan te verdienen.

 

Hoe werkt deze flow juist?

Het binnenbrengen van kleding kan op afspraak in onze garagewinkel in Deurne. Stuur hiervoor een mailtje of een bericht op facebook/instagram. We kijken welke kledij in aanmerking komt. We kopen de kledij niet in, maar leggen hem voor jou netjes in onze winkel en zetten dit ook eventjes op papier. Na verkoop ontvangen jullie 50% van de verkoopsom. Je kan de status van je verkoop volgen via een dropbox of googledrive document en op elk moment innen. 

Bij het binnenbrengen van de artikelen gaan we er vanuit dat de kleding gewassen is (gestreken is nog beter). We gaan er ook vanuit dat u akkoord bent dat de prijsbepaling door de winkel gebeurt. Dat de kledij na 6 maanden, indien niet opgehaald, naar een goed doel gaat en dat wij niet verantwoordelijk zijn voor brand, diefstal en beschadigingen aan de binnengebrachte stuks. 

BOBBI RAY KOOPT JE AANGEKOCHTE KLEDIJ TERUG OVER

 

We verbinden ons daarom ertoe om alle kleding die u bij ons koopt (nieuw online of gebruikt in de repairgarage) terug te kopen tegen een percentage van de nog geschatte verkoopwaarde. Alle kleding die u binnenbrengt krijgt bij ons dan een tweede leven door ofwel opnieuw te worden verkocht ofwel te worden gebruikt in upcycle-stukken.

Hoe werkt deze flow juist?

 

1. NIEUWE KLEDIJ

Een van onze doelen is om duurzame kleding aan te bieden die lang meegaat. We selecteren zelf merken die voldoen aan een of meer van onze duurzaamheidseisen (duurzaam, lokaal, ecologisch, ethisch geproduceerd). We selecteren vervolgens zorgvuldig items waarvan we weten dat ze comfortabel zullen zitten en veel speelplezier kunnen doorstaan.

2. RUIL UW AANKOPEN IN

Wanneer uw kinderen niet meer in de kleertjes passen, bieden we de mogelijkheid aan om ze terug te brengen, eender in welke staat. Het bedrag dat u hiervoor in ruil krijgt, wordt door ons bepaald op basis van de staat van elk stuk. Je kan de kledij binnenbrengen in de repairgarage of ons een mailtje sturen om een verzending te regelen. Dit is de indeling waarop we de terugbetaling baseren:

  • "Nieuw met prijskaartje" = tegoedbon voor de webshop van 50% op de her-verkoopsprijs of 40% van de verkoopprijs wordt uitbetaald. Deze kledij is nooit gedragen en met label.

  • "Als nieuw"=tegoedbon voor de webshop van 40% op de tweedehands verkoopsprijs of 30% van de verkoopprijs wordt uitbetaald. Deze kledij ziet eruit alsof het nooit gedragen of gewassen werd.

  • "Heel goede staat" = ook een tegoedbon voor de webshop van 40% op de tweedehands verkoopsprijs of 30% van de verkoopprijs wordt uitbetaald. Deze kledij is in gedragen en gewassen, maar in hele goede en verzorgde staat.

  • "Nog redelijk" = tegoedbon voor de webshop van 20% op de tweedehands verkoopsprijs of 15% van de verkoopprijs wordt uitbetaald. Dit is gedragen en gewassen kledij, met herstelbare beschadiging.

  • "Is gehavend" = 5-10 % korting in de webshop. Dit is de niet herstelbare schade.

 

3. RE-CYCLE of UPCYCLE

Als de kledingstukken in goede staat zijn bieden we ze meteen terug aan voor de volgende avonturier. Als de stukken beschadigd zijn zijn, herstellen we ze en verkopen we ze nadien ook. Als de stukken volledig versleten zijn, hergebruiken we de stof in verschillende soorten upcycle-producten (upcycling is van iets ouds iets nieuws maken, of het product een andere bestemming geven).

bottom of page