HALLO 

 

Ik ben Anke, mama, in het dagelijks leven kinesiste en ooit lang geleden kok. Naar het schijnt werken fait divers goed als intro.

 

De opstart van Bobbi Ray groeide voort uit de liefde voor kinderkledij die ik er gratis met de geboorte van mijn kinderen bij kreeg. Mijn 2 spruiten werden geboren toen ik nog aan het studeren was. Naast ideologische redenen begon ik toen ook om budgetaire redenen naar kwalitatieve en eerlijke tweedehandskledij voor hen te zoeken.

Ik was gefascineerd door wat ik allemaal vond en het gevoel van circulair met mode om te gaan vond ik fantastisch. Ik begon over de mode industrie en de mogelijkheden tot recyclage van stoffen te lezen. Ik las veel negatieve dingen, maar ontdekte ook veel positieve initiatieven.

 

Ik besloot dat ik zelf mee aan het positieve touw wou trekken door een soort van platform te creeëren, digitaal of in het echt, waar een plek is voor tweedehands, voor "verantwoord nieuw", voor upcycling, voor herstellingen, voor buy-back en voor gezelligheid. Daarom startte ik met een webshop en even later met een repairgarage, waar ik mijn zus Hilke van HAA! naaiatelier met haar handwerkskills en creativiteit mee voor inschakelde.  Ik hou van samenwerkingen en van hoe alles zijn eigen leven kan gaan leiden. Dus moest je zelf een circulair idee of voorstel hebben waar wij bij kunnen helpen, shoot!

Zelf let ik bij het kopen van kledij voor mezelf en mijn kinderen op de zuiverheid van het merk en de stof. Labels zoals een GOTS certificaat helpen me daarbij. Voor mijn kinderen moet het zacht aanvoelen, tegen een stootje kunnen en makkelijk aan en uit te doen zijn, want ze willen alles "zellef" doen ;)

 

Anke

IMG-20210218-WA0001.jpg